Etkin Akademik Eğitim

Etkin Sosyal Gelişim

Etkin Kariyer Gelişimi

Ders programı içerisinde yer alan kulüp çalışmalarımızla öz güvenleri yüksek, sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmeleri sağlanır.

Tüm Öğrencilerimizi

Geleceğe Hazırlıyoruz

Özel Mahir Sevim Özduman Ortaokulu, eğitimde “Önce İyi İnsan Yetiştirir” felsefesiyle 13 başarılı yılı geride bırakan kaliteli eğitim geçmişini ve çağın değişimlerini bir arada bulundurmayı hedefleyerek, evrensel değerler önderliğinde öğrenci yetiştirme anlayışını benimsemiştir.

Neden Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları

Özel C.Ü Vakfı Okulları, eğitimde “Önce İyi İnsan Yetiştirir” felsefesiyle kurulduğu günden bu güne kadar kaliteli eğitim geçmişini ve çağın değişimlerini bir arada bulundurmayı hedefleyerek, evrensel değerler önderliğinde öğrenci yetiştirme anlayışını benimsemiştir.
Öğretim

İlk olarak ailede başlayan kültür edinme bilincini, okulumuzda kişiliğin geliştirildiği ve davranış şekillerinin yoğrulduğu bir eğitim anlayışıyla pekiştiriyoruz.

Eğitim

Öğrencilerimizi sadece sınıf içi uygulamalarla sınırlandırmıyor, düzenlediğimiz etkinliklerle öğrencilerimizin topluma katılımlarını sağlıyoruz.

Sağlık ve Hijjen

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları olarak toplumsal hijyen kurallarının uygulanması için öğrencilerimize öncelikle kişisel temizlik ve sağlık bilincini aşılıyoruz.

Güvenlik

Öğrencilerimizin evlerinde olduğu kadar güvende hissetmeleri için gereken özveriyi gösteriyoruz.

Bilinç Eğitimi

Eğitim sürecinin ilk ve en önemli halkasında; çocuklarımızın çevrelerini keşfetmesine, duygu ve düşüncelerini ifade etmesine olanak sağlıyoruz.

ÖZEL MAHİR SEVİM ÖZDUMAN ORTAOKULU

• Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında, bilimin rehberliğinde, milli ve manevi değerlerimize bağlı bireyler yetiştiriyoruz.
  • Milli Eğitimim Bakanlığı’nın belirlediği müfredatı geliştirerek; kendine güvenen ve sorumluluk duygusu gelişmiş öğrenciler yetiştiriyoruz.
  • Bireysel ve genel etütler düzenleyerek öğrenme sağlıyoruz.
  • Sınıf öğrencilerimizi sınavlara hazırlamak için özel çalışma programları geliştirerek mezun olan öğrencilerimizin tamamının nitelikli okullara yerleşmesini sağlıyoruz.
  • Çeşitlendirilmiş ve zenginleştirilmiş sosyal etkinlikler programları ile toplumsal duyarlılığı yüksek bireyler olmalarını sağlıyoruz.
  • Analitik ve eleştirel düşünme becerisi kazandırıyoruz.
  • Haftalık ders programı içerisinde yer alan kulüp çalışmalarımızla öğrencilerimizin öz güvenleri yüksek, sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmeleri sağlanır.
  • Düzenlenen sosyal ve spor kurslarıyla yetenekleri doğrultusunda kort tenisi, keman, bağlama, basketbol, satranç, resim vb. alanlardan en az birinden yetişmeleri sağlanır.
  • Okulumuzda Psikolojik Danışmanlık ve Rehber Hizmetleri Birimi’nin tüm kademelerde uyguladığı çalışmalarda gelişimsel ve önleyici rehberlik modeli temel alınır. Öğrencimizin:
  • Bilişsel ve sosyal gelişimleri takip edilir.
  • Kendilerini tanımalarına ve yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olunur.
  • Meslek rehberlik ve kariyer planlama çalışmaları yapılır.
  • Robotik kodlama eğitimi verilir.
  • 3D labaratuarımızda temel dersler üç boyutlu görsellerle anlatılır.
  • Drama odamızda yabancı öğretmenler eşliğinde konuşma ve dinleme dersleri verilir.
  • Akıl oyunları odamızda geleneksel ve strateji oyunları oynanır.

FARKIMIZ

• Çocuklarımız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerinin ve devletimizin varlığının önemini kavrayacakları eğitim-öğretim yapıyoruz.
  • Eğitimde doğruları yapmanın Türk Milli Eğitim sistemine ve geleceğe katkı sağladığına inanıyoruz.
  • Her öğrencinin tek ve özel olduğu inancı ile çalışmalarımızı öğrenci merkezli olarak planlıyoruz.
  • Bilimin ışığında doğruyu bulmaya çalışıyoruz.
  • Öğrencilerimizin farklı öğrenme biçimleri ve hızı olduğunu dikkate alıyoruz.
  • Düşünme ve çözümlemeye yönelik teşvik ortamları oluşturuyoruz.
  • Toplumda fark yaratacak değerlere sahip bireyler yetiştirmeye önem gösteriyoruz.
  • Dünya insanı olmaları için öğrenmeyi öğrenen, yabancı dile hakim, iletişim becerileri gelişmiş, çağın getirdiği değişimlere uyum sağlayabilen bireyler yetiştiriyoruz.