2012 yılında açılan Özel Mehmet Recai Toydemir Anadolu Lisesi olarak Türk Milli Eğitim sistemine uygun olarak; bilime önem veren, akademik donanıma sahip, analitik düşünme yeteneği olan, sorgulayan, sosyal becerilerini ve daha birçok gizil güçlerini açığa çıkaracakları ortamlarda gençler yetiştirmekteyiz. Bizler geleceğimiz olan çocuklarımız için hem yaşam becerileri hem de geleceklerini şekillendirecekleri üniversite sınavına hazırlıkta sürekli gelişen yenilenen uzman kadromuzla, bilimsel rehberlik hizmetimizle ‘her birey özeldir’ anlayışına uygun olarak çalışıyoruz. Akademik başarımızın arka planındaki en itici güç, öğrenciyi merkeze alan anlayışımız ve öğretmen-öğrenci iletişimi. Eğitim teknolojileri ile donatılmış sınıflarımız, modern laboratuvarlarımız ve doğal fiziki çevremizle çocuklarımızın zihinsel, bedensel, sosyal ve psikolojik gelişimi için her imkanı sağlamaya çabalıyoruz.

Sınavların hayati önem arz ettiği günümüzde  ‘okulu hayata hazırlık değil, hayatın kendisi ’ olarak görüp akademik gelişimin yanı sıra etkin sosyal ve ahlaki gelişimi de önemsiyor, bu kapsamda sosyal sorumluluk projelerinde öğrencilerimizin rol almasını sağlıyoruz.

Değerli velilerimiz, Özel Mehmet Recai Toydemir Anadolu Lisesi olarak evlatlarımıza güzel bir gelecek sunmak için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın geleceğinde sizlerin de katılım ve desteğinin önemli olduğunu hatırlatıyor, sağlıklı, mutlu, huzurlu bir gelecek diliyorum.