ANAOKULUMUZ;

Slogan: Annemin sıcacık kucağından, ilkokul, ortaokul ve lisenin ardından üniversite’nin bilgi ocağına ilk adımımı atıyorum. Anaokuluna başlıyorum.

Genel ilkemiz:

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları Anaokulunda eğitim; çocuğun tertemiz yaratılışına uygundur. Bilimsel yöntemlere ve sağduyulu yaklaşımlara dayanır. Çocuğu kısıtlamadan ve baskılamadan en baştan en doğru olana yöneltme anlayışı ile olumlu davranışlar sevdirerek kazandırılmaya çalışılır.

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları’nın Temel ilke ve hedefleri doğrultusunda anaokulumuzda:

3,4, 5 ve 6 yaş çocuklarının gelişim düzeyleri, ilgi ve yetenekleri göz önünde bulundurularak,

• Duygusal
  • Bilişsel
  • Sosyal
  • Psikomotor
  • Dil
  • Özbakım

gelişim alanlarının etkin öğrenme ile desteklenir.

Bu doğrultuda,

• Öğrenmeyi sevip isteyen,
  • Yeniliklere açık,
  • Araştırmacı,
  • Özgür düşünebilen,
  • Kendini rahat ifade edebilen,
  • Tartışabilen,
  • Sorgulayabilen,
  • Yaratıcılığını ve yeteneklerini kullanabilen ,
  • Kendi kültürünü iyi bilen,
  • İş birliğine açık

bireyler yetiştirilir.

Anaokulumuz:

Anaokulu olarak, en değerli varlıklarınız olan çocuklarınızı kendi evlerinde hissettiren, güvenli, sıcak ve sevgi dolu ortamı sunmak temel hedefimizdir. Çocuklarımızın ihtiyaçlarını ve bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak, çocuk temelli bir eğitim sistemi uyguluyoruz. Amaç her çocuğun farklı bireysel öğrenme olanaklarıyla, aktivitelere etkin katılımını sağlayarak, özgüvenini geliştirmek, yaratıcılığını arttırmak ve bir sonraki döneme hazır hale gelmesini desteklemektir.

Anaokulumuz şehrin gürültüsünden ve telaşından soyutlanmış, Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesinde bahçe içerisinde müstakil bir binadadır. Tüm sınıflarımız ve oyun alanlarımız aydınlık, ferah, temiz ve güvenli olup çocukların gelişimi ve yaratıcılığını destekleyen materyaller ve mobilyalarla donatılmıştır.

Anaokulu öğretmenlerimiz Okul Öncesi Eğitimi lisans mezunlarıdır. Branş öğretmenlerimiz de kendi alanlarında uzmandırlar. Yardımcı öğretmenlerimiz Çocuk Gelişimi Önlisans mezunlarıdır.

Okulumuz üst kısmında bulunan üniversitemize ait kapalı yüzme havuzunda, mevsim özelliklerine ve şartlarına uygun olarak gruplar oluşturulduğunda, yüzme antrenörü eşliğinde yüzme derslerimiz yapılmaktadır. Okulumuzda bulunan spor odasında pilates imkanları sağlanmaktadır.

Aylık yemek listemiz, mevsim sebze ve meyvelerinden seçilerek 3-6 yaş grubuna uygun, enerji ve besin ögesi ihtiyacına göre düzenlenmektedir. Besin maddeleri güvenilir ve bilinen markalardan seçilmektedir. Yemeklerimiz hijyenik bir ortamda sağlıklı ürün ve araçlarla hazırlanmaktadır.