BURSLULUK SINAVI YÖNERGESİ(ORTAOKUL)

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ VAKFI OKULLARI

BURSLULUK SINAVI YÖNERGESİ

A. Genel Şartları

1. Sınav; C.Ü. Vakfı okullarımızda 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılında eğitim görecek öğrencilerin seçimi için 15 – 16 Şubat 2020 tarihlerinde 00 – 14.00 ve 16.15 saatlerinde (günde 3 oturum) bağlı bulunduğumuz vakfın kampüsündeki vakıf okulları binalarımızda gerçekleştirilecektir.
  2. Vakfımız okullarında öğrenim gören öğrencilerimiz ( 4. Sınıflar hariç) sınava giremeyeceklerdir.
  3. Sınava Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm resmi ve özel okullarda öğrenim gören 4-5-6-7. Sınıf öğrencileri başvurabilecektir.
  4. Sınav başvuruları 02 Ocak 2020 – 07 Şubat 2020 tarihleri arasında Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü içerisindeki ana binamıza şahsen gelerek veya cuvakfiokullari.k12.tr internet adresimizdeki ‘Sınav Başvuru’ modülünden online olarak yapılabilir.
  5. Detaylı bilgi internet sitemizden ya da (0346) 219 17 09 – 10 numaralı telefonlarımızdan alınabilir.
  6. Başvuran öğrencilere ‘Sınav Giriş Belgesi’ verilecek olup, sınava bu belge ile birlikte geçerli kimlik belgesi ile girilebilecektir.
  7. Sınav yeri okullarımızın Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan binalarımızdır.
  8. Sınava katılım ücretsizdir.
  9. İndirim veya burslar 1 yıl (2020 – 2021 Eğitim Öğretim yılı) geçerlidir.
  10. Verilecek burslar tespit edilen okul kontenjanı ile sınırlıdır ve Nisan ayı sonuna kadar geçerlidir.
  11. Sınav kitapçıkları öğrenciye verilmeyecektir.
  12. İndirim veya burslar sadece eğitim ücreti üzerinden olup diğer giderler ( servis, kitap, yemek veya diğer giderler) velilerimiz tarafından tam olarak karşılanacaktır.

B. Sınav İçeriği ve Değerlendirme

1. Sınav sonuçlarına göre her bir sınıf için, seviyesinde değerlendirme yapılacak olup, aşağıda belirtilen sayıda öğrenciye burs verilecektir.
  2. Sınavlarda herhangi bir alet veya cihazın ( pergel, cetvel, hesap makinesi, cep telefonu, sözlük vb.) kullanılmasına izin verilmeyecektir.
  3. Sınav başladıktan 15 dakika sonra gelen öğrenci sınava alınmayacak, ilk 30 dakika öğrencilerin çıkışına izin verilmeyecektir.
  4. Sınav soruları uygulanacak sınıf düzeyindeki müfredatı kapsayacaktır.
  5. Öğrencilerin sınavdaki başarıları; 500 puan üzerinden değerlendirilecektir. Eşitlik durumunda doğum tarihine ( gün/ay/yıl) olarak bakılacak ve yaşı küçük olan başarılı sayılacaktır.
  6. Sınavda 4.5.6.7. ve 8. sınıflara, Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Hayat Bilgisi ve İngilizce derslerinden sorular sorulacaktır.

* 4. Sınıflara 65 soru sorulacak olup sınav süresi 90 dakika,

* 5.-6.-7. Sınıflara 80 soru sorulacak olup sınav süresi 100 dakika olacaktır.

C. Sınav Takvimi

1. Sınavlar 15 – 16 Şubat 2020 tarihlerinde yapılacaktır.
  2. Öğrenciler en geç sınav başlamadan yarım saat önce sınav salonu önünde bulunacaklardır.

D. Burstan; sınava giren öğrenciler 2020 – 2021 eğitim öğretim yılı başında başlamak üzere;

4.Sınıfa gidenler (5.Sınıf için ) 25 öğrenci

5.Sınıfa gidenler (6.Sınıf için )  25 öğrenci

6.Sınıfa gidenler (7.Sınıf için ) 25 öğrenci

7.Sınıfa gidenler (8.Sınıf için ) 25 öğrenci,

olmak üzere Toplam 100 öğrenci faydalanacaktır.

E. Burs miktarları, öğrenim ücretinin;

%100’ü (8 öğrenci)

%75’ i (8 öğrenci)

%50’si (24 öğrenci)

%40’ ı (40 öğrenci)

%30’u (20 öğrenci) olacaktır. Öğrenciler yemek, servis, kırtasiye ve kıyafet ücretini tam olarak karşılayacaklardır.

F. Burs aşağıdaki durumlarda kesilecektir;

1. Öğrenci Davranışları Değerlendirme Kurulunca verilecek kınama cezasının üstünde bir ceza alması.
  2. Okulumuz, sosyal ve sportif faaliyetlerine geçerli bir nedeni olmaksızın katılmak istememesi.
  3. Sınıf tekrarı yapacak olması.
  4. Yönetmeliğin belirlediği devamsızlık sınırını aşması,
  5. Herhangi bir nedenle adli suç işlemesi ve mahkûm olması, durumlarından birinde burs kesilecektir.

M. Zafer BABACAN

Okul Müdürü